0

Välkomna!

Nu börjar det närma sig byggstart för vårt fina hus! Eftersom det i samband med vårens ankomst har börjat klia rejält i våra fingrar känns det lagom att börja med bloggen så smått. Här kommer vi berätta om vårt husbygge och dokumentera steg för steg. Dels för vår egen skull då det nog kommer vara kul att kunna se tillbaka på processen, men också för att våra nära och kära ska kunna hänga med lite bättre i vad som händer. Nu har vi förvisso redan passerat en sisådär trettioelva steg under det gångna året (tomtköp, val av husleverantör, massor av pappersjobb etc.) men det blir nog tillfälle att gå tillbaka och berätta lite om det också.
Tomten vi har köpt är på 2 671 m2 och ligger i Tägneby utanför Linköping. Eftersom ingen jag pratat med hittills har haft en aning om var det är, så kan man säga att det ganska så exakt ligger mellan Ekängen och Östra Harg, ca tio minuter ifrån stan. Tillräckligt nära, men också tillräckligt långt bort om man som vi har tröttnat på betong, trängsel och stressiga miljöer som stan för med sig.
Huset blir ett tvåplanshus i klassisk stil som vi ritat själva med hjälp av Vårgårdahus arkitekt. Vi har tagit inspiration från lite olika hus och kombinerat det med egna idéer och önskemål där vi även försökt anpassa planlösning och utseende efter tomtens förutsättningar. Nu är det ju en platt åkerplätt så det är definitivt ingen komplicerad tomt, men däremot har vi fin utsikt åt ett håll vilket vi har försökt utnyttja. Symmetrin på fasaden har också fått avgöra mycket, då vi båda tycker att estetiken är viktig. Vi kommer även bygga en sidobyggnad bestående av dubbelgarage, gästrum samt förråd.
Titta gärna in på vår hemsida också, www.huskarlsgarden.se :) Sen hoppas vi på att finnas med www.vibyggerhus.se snart också!
/Caroline