2

Måla hus som Rembrandt...

Nu har vi målat så mycket att vi knappt vet vad vi heter längre, från att solen gått upp till att den gått ner och ibland ännu senare än så. När man plötsligt inser att man inte längre kan se om det fastnar någon färg på brädorna eller inte så får man motvilligt ge sig för dagen.
Om sanningen ska fram så är det faktiskt inte jättekul att måla när man gör det under tidspress, men det har vi gjort de senaste dagarna då vi hyrt en skylift som skulle tillbaka på måndagen. Dessutom ville vi hinna med detaljer som knutar och andra brädor som skulle bli svåra att komma åt när stuprännor och fasadbleck sätts upp. Själv har jag jobbat hela helgen också så mycket av pressen har lagts på min bättre hälft. Men det gick bra tillslut, och det som är kvar kan vi ta med vår byggställning som vi smått ograciöst puttar/drar/lyfter/gräver fram i lerjord och grus.
Skyliften var ovärderlig (och ett måste) vid de höga partierna
Från och med nu är det i alla fall äntligen slut med stress! :) De närmsta veckorna har jag många lediga dagar att lägga på målningen, och då kommer jag låta det ta precis hur lång tid det vill. Med penslar i trettioelva olika utföranden och på en detaljnivå som hade fått Rembrandt att tappa hakan kommer jag noggrannt smeka varje liten träfiberatom varsamt och kärleksfullt, och njuta av det!
Det är mest detaljer kvar nu faktiskt. Jag håller just nu på att klättra upp och ner för fasaden med tejprullar och oljegrundning om vartannat till fönsterfodrens ändträn. Det är sånt där som inte riktigt syns att man har gjort förrän om en sisådär 15 år, och en del tycker att det är onödigt, men jag vill helt enkelt inte ha någonting ogjort. 4x39=156 st ändträn som ska tejpas och helst strykas flera gånger är en alldeles utmärkt semestersyssla! ;)
Pigmenterad olja är kanon för att se var man har målat och inte
Annars börjar utsidan bli i stort sett färdig nu. Det är fortfarande en del målning kvar för våran del men byggarna har gjort det mesta av sitt och kommer nu börja med garaget. Snart är det också dags för muraren att bygga upp vår skorsten som förstås blir i klassiskt tegel.
En vinkel av huset där allt faktiskt är färdigt! Vi är så nöjda att vi ändrade stuprör från vita till silvermetallic i sista stund!
Inte helt lätt att ta bilder på framsidan nu pga allt som står framför. Vi funderar även på om inte nockdekorationen på lilla utbyggnaden borde varit lite mindre...
Husets baksida sett från grannens tomt för några dagar sedan