0

Dag 58 - Garaget växer fram

Efter några veckors semester där huset stått oförändrat börjar det nu hända lite saker igen, idag har garaget fått tak och lite väggar. Nu kan man se lite bättre hur fönstren sitter, och vi insåg direkt att nockfönstren hamnat för högt upp. Enligt alla våra ritningar skall de sitta några dm längre ner än vad de gör nu. Jag vet inte riktigt vad som orsakat detta missförstånd, men det går nog hyfsat enkelt att rätta till än så länge.
Vi har även själva gjort ett misstag, nämligen att vi beställde fasta nockfönster. Det var betydligt billigare, men nu när gästlägenheten växt fram och det blev ett sovloft däruppe glömde vi helt bort att man såklart vill ha ett vädringsfönster där. Jaja, i värsta fall får vi väl beställa ett nytt och byta ut det lite längre fram...
Taket påbörjat.
Här ser man fönstren in mot förråd och garage. Vår röda takfot på huset syns lite också, vi är så nöjda över det beslutet!
Annars är planen nu att fortsätta måla. Det har inte gått jättefort då vädret har varit uselt och jag har jobbat mycket i sommar. Men J fick hjälp av en kompis i veckan vilket snabbat på det hela lite och det är vi mycket tacksamma för :)
Förhoppningsvis kommer det hädanefter också bli lite mer frekventa blogguppdateringar då bygget vaknat upp ur semesteridet. Jag längtar fortfarande ihjäl mig tills utsidan på huset blir klart, det känns som att detaljerna kommer göra så stor skillnad för helheten. Så stay tuned!

Kommentera här: