5

Bankmöte, badrum och fiber

Idag har vi varit på banken och förberett för lånen. Eftersom vi blir helkunder båda två samt tar lite försäkringar osv i banken fick vi ganska bra ränta. Vi valde att dela upp lånet i tre delar: en rörlig, en bundet på tre år och en bundet på fem år. Det känns tryggt :) Det komiska är att om man räknar bort amorteringen så kommer vi bo billigare i vårt nya 210-kvadratshus än vad vi gör nu i vår hyresrätt på 3 rok och 80 kvadrat i ett av Linköpings "sämre" ytterområden (om man nu får säga så). Helt sjukt faktiskt, och då är det ändå ett förstahandskontrakt vi har nu.
Efter mötet åkte vi ut en snabbis till huset för att se vad som hänt. Jag fick en chock när jag såg badrummet, golvplattorna låg med rak sättning... Det tog en stund för mig att svälja då vi hela tiden sagt halvförband och vi nu köpt nya mindre plattor för det syftet. Men sen kände jag att det var så sjukt onödigt att lägga negativ energi på eftersom det inte går att ändra och plattsättaren säkert hade en vettig anledning. Det ser inte dåligt ut, bara väldans modernt. Men det har väl sin charm det med :) Och väggplattorna är vi supernöjda med, där har plattsättaren gjort ett riktigt bra jobb.
Badrum nere
Sen har vi insett att vi själva har gjort ett stort misstag, nämligen att beställa fiber för sent. Det har lite fallit mellan stolarna eller prioriterats bort i allt papperskaos. Vi trodde inte heller att det kunde ta så lång tid eftersom fibern finns i tomtgräns och alla rör är dragna in i huset, jag menar hur lång tid kan det ta då egentligen? I papprena står det dock att leverans sker halvåret efter beställningen... Jag frågade leverantören om väntetiden och enligt henne är den nu på ca 2 månader, så har vi tur får vi väl bredband i mitten på februari :S
Nu är det i alla fall ifyllt...

Kommentarer:

1 Sofie Alvarsson:

skriven

Förstår att det kändes trist när inflyttningen blev uppskjuten. Men snart är ni där. Ska bli kul att se ännu mer foton snart.

Er blogg har hjälpt oss mycket i vårt planerande. Bland annat har ni gett oss tips om fönster och golv. Våra kök är mycket lika varandra upptäckte vi när vi såg era ritningar. Vi har dock trappen på olika ställen vilket gör att ingången till köket är på olika ställen. Ni har skafferi där vårt kök går över till vardagsrummet. Har ni plats byggt skafferiet förresten? Var kommer köket ifrån?

Här hemma trillar det in olika tillstånd. Tillstånd för borrhål och tillstånd för avlopp. Konstigt kan jag tycka att man inte får bygglov först. Om vi inte får det har vi ju liksom inget behov av bergvärme och avlopp.. Vi är inne på sjätte veckan av de tio veckor som kommunen har sagt att det tar att få besked.
Ha en fin helg!
Hls Sofie

Svar: Vad kul att vi kunnat inspirera lite! :) Japp skafferiet är platsbyggt på samma sätt som innerväggarna, vi insåg att det blev billigare, större och snyggare än att köpa ett hörnskåp från Vedum (som är VH köksleverantör). Inuti är det vitmålat och hyllplan i ek. Hoppas ni får er bygglov snart! Man är ju lite nyfiken på hur ert hus kommer se ut också :) Vad blir det för färg?
huskarlsgarden.blogg.se

2 Sofie Alvarsson:

skriven

Hej, nu har vi en blogg med två inlägg :-) Ritningarna finns där. Trist med byggblogg om vi inte får bygglov men vi hoppas det går vägen. Adressen är villakullevilla.blogg.se
Välkomna!

Svar: Åh vad roligt, kommer definitivt följa er resa! :)
huskarlsgarden.blogg.se

3 Sofie Alvarsson:

skriven

Hur går det för er? Väntar spänt på nya foton. Tack för kommentaren på vår blogg. Jag förstår inte hur jag ska godkänna kommentarer så att de syns på bloggen? Antar att det inte går på mobilen utan måste göras på dator? Hls Sofie

Svar: Det har varit väldigt kaosartat senaste tiden, får nog förklara det närmare längre fram då det är lite känsliga saker det handlar om för de inblandade. Men byggfirman kunde inte fortsätta bygga och då allt var försenat redan då fick man kasta in flera andra byggfirmor nu sista veckan som jobbar kvällar och helger för att ens komma i närheten av att bli färdiga. Min sambo har fått ta ledigt för att koordinera arbetet då det är svårt för de nya killarna att veta vad som ska göras och annars är vi där båda två till sena kvällar för att röja och hjälpa till. Mycket kommer inte att bli klart så det blir nog en hyfsad restlista för besiktningsmannen på onsdag. Men vi kommer få flytta in i alla fall! Bilder kommer när kaoset lagt sig!
huskarlsgarden.blogg.se

4 Sofie Alvarsson:

skriven

Oj oj oj. Vilken otur. Hoppas det löser sig så bra som möjligt. Lycka till med slutspurten. Med vänlig hälsning, Sofie

Svar: Tack tack... nu har vi flyttat in men tyvärr i någon form av byggarbetsplats där ingen bygger något. Högst oklart hur det blir med allt men vi vet väl mer när besiktningsmannens rekordlånga rest- och fellista kommer :) Tack och lov var det en förstående besiktningsman för egentligen var det för mycket kvar för att tillåta inflyttning, men pga förseningen hade vi stått utan tak över huvudet annars...
huskarlsgarden.blogg.se

5 Elin:

skriven

Hej!
Kul att ni fått flytta in!
Vi bygger Vårgårdahus i Harvestad. Kan du kontakta mig på mail. Skulle vilja dryfta lite saker med er..

Hälsningar Elin
liljevalch@hotmail.com

Kommentera här: