2

Slutspurten igång

Idag var vi ute och tjuvkikade lite på det övre badrummet som nu är färdigkaklat. Och så himla fint det blev! Golvet i hallen är också lagt nu och det känns riktigt bra. Nu är förbanden lite mer varierade vilket gjorde mycket för intrycket. Vi är så himla nöjda! Vi fick ju en kalldusch för några dagar sedan då det visade sig att de plattor vi valt tar längre tid att sätta och vi därmed kommer få en rätt så rejäl extrakostnad även där. Då kändes det inte så bra men nu när man får se slutresultatet så är man i himlen igen och tycker att det är värt varenda krona :) Det är inte klokt vad man åker berg-och-dalbana mentalt när man bygger hus! Dock har vi pga alla oväntade kostnader beslutat att vi inte kommer färdigställa garaget, utan får ta det efterhand senare i vår.
Det övre badrummet i ficklampsljus...
Eftersom vi har fasat kakel föreslog kakelsättaren att vi skulle sätta golvplattorna även på hyllan vid badkaret och i fönsternischen för att få en slät yta, och det blev ju riktigt coolt! Vi är mycket nöjda med val av golvplattor också, de är grå med inslag av brunt/beige vilket ger en väldigt naturtrogen känsla. Med ekmöblerna kommer det nog ge en fin helhetskänsla.
I helgen kommer det annars hända massor. Vi ska ge oss på att själva bygga ihop tvättstugan (vi har valt Marbodals serie Funka som man får bygga ihop själv, lite som Ikea). Sen kommer elektrikern också som förhoppningsvis även ska hinna sätta upp vår utomhusbelysning. Sen måste vi försöka jaga rätt i ett par duschdörrar till badrummen, om det nu finns någon butik som hinner beställa hem dem i tid... 
Mer bilder kommer nog i helgen! ;)

Kommentarer:

1 Sofie Alvarsson:

skriven

Varför tar plattorna längre tid att sätta? Ser kanon ut i alla fall. Med vänlig hälsning, Sofie

Svar: Golvplattorna tar längre tid eftersom det är ett naturmaterial, dvs riktig sten och inte laserskuren klinker. Så de kan skilja sig någon millimeter från platta till platta + att de måste dubbellimmas. Det vita kaklet uppe tog längre tid för att vi ville ha det i tegelförband + att det var fasat och badrummet nere för att väggplattorna är stora (30x60). Det enda vi egentligen visste skulle vara svårare var just de stora väggplattorna, resten kom som en överraskning. Kakelsättaren gissade att bara det extra jobbet skulle bli ca två veckors heltidsjobb, så det handlar om rätt mycket pengar. Men pga otydligheten på vissa punkter har vi och byggaren kommit överens om att dela på kostnaden. Men ett tips är ju att om man har möjlighet försöka få kontakt med den som ska sätta kaklet redan vid inköpsfasen av kaklet och prata om det man vill köpa, så slipper man nog sådana här överraskningar :)
huskarlsgarden.blogg.se

2 Vibyggerkaptensgården:

skriven

Snyggt det blir! Intressant m klinkersgolvet i hallen, hade också tänkt 30*60 i halvförband. Förstår inte riktigt varför det inte skulle gå? I sånt fall får vi köra på raksättning. Men återigen, ni får verkligen er ett vackert hus!

Svar: Tack! :o) Går gör det ju uppenbarligen, men har man inte helt jämna plattor så tvivlar jag inte på att det är mycket svårare att lägga och i vårt fall sade han kanske nej pga tidspressen. Och vi hade kanske fått säga nej pga extrakostnaden då i alla fall. Har man klinkers och inte natursten är det förhoppningsvis enklare, men något att tänka på i alla fall.
huskarlsgarden.blogg.se

Kommentera här: