0

Dag 16 - Besök i husfabriken!

I tisdags åkte vi ner till Vårgårda utanför Göteborg för att besöka Vårgårdahus fabrik och få en tjuvkik på huset, som då nästan var färdigbyggt. Det kändes lite som att vi åkte på ett "ultraljud" för vårt hus, haha!
Vi fick ett väldigt trevligt bemötande och fick bland annat möjligheten att prata med och tacka vår arkitekt som har slitit hårt med vårt fina hus. Vi har som sagt gjort ganska många ändringar med tidens gång då huset är helt egenritat, vilket de har gjort helt gratis. Det är det inte alla firmor som gör, kan jag lova! En annan firma som vi valde mellan för ett år sedan skulle ha 5000 kr per omritning efter andra ändringen, vilket hade blivit dyrt för oss...
Sen fick vi gå ut i fabriken och titta. De har precis byggt ut från två produktionslinjer till fyra, och i dagarna börjar de bygga ut ytterligare till sex linjer. Det går bra för dem nu helt klart, och är också anledningen till varför leveranstiderna blivit så otroligt långa. Vi har fått vänta dubbelt så länge mot vad som var sagt från början, men det är väl sådant som händer när ett företag har lite växtvärk.
Här ligger det sista blocket i produktionen, övre delen av utbyggnaden
Jag blev alldeles salig när jag fick se de två väggblock som fanns kvar att titta på i fabriken. Vilket hantverk! Fönstren som vi lagt ohyggliga summor pengar på vad gäller antal, fasta mittposter och spröjs var fantastiskt fina, så det var verkligen värt det även om det sved i plånboken jämfört med vanliga utanpåliggande spröjs. Nu ser de riktigt gedigna ut. Det såg även riktigt bra ut med det allmogepaket vi valt till där de snickrar små "hyllor" över fönstren. Nu syns de tyvärr inte så bra på bilderna eftersom en skyddande träplanka lagts utanpå.
Det ser faktiskt riktigt gammeldags och klassiskt ut, dimensionen på fönstren blev perfekt!
Ytterligare ett pluspoäng till den här fabriken är att man kan välja till grundmålning med falu rödfärg. Det kostar inte så mycket extra men är helt avgörande för att kunna använda slamfärg på huset sedan. Som vi förstått så finns inte den valmöjligheten hos alla firmor.
Vi hade turen att få träffa en av snickarna som jobbat med vårt hus och han hade tagit lite egna bilder på de block han byggt för att han blev så nöjd, så det var jättekul att höra. Vi fick en liten smygtitt i hans telefon på de block som redan lämnat fabriken, bland annat de med dörrarna i. Vi är supernyfikna på hur färgen på dem blev eftersom vi drog ett wildcard när vi pekade ut en obeprövad lite grågrön färg, då vi inte vill ha den typiska julgransgröna. Vi hoppas att den vi valt ser lite mer "solblekt" ut, och det verkade faktiskt så att döma av bilderna :)
Duktiga snickaren till vänster samt de två supertrevliga prickar som visade oss runt i fabriken
Till alla som bygger hus - har ni möjlighet att besöka fabriken så gör det! Det rekommenderas verkligen. Man får en helt annan inblick i vilken process ens hus faktiskt går igenom. Jättekul att få vara med i från början :) Och vilken familjär känsla vi fick när vi hälsade på, alla hjälper alla och personalen verkar verkligen brinna för vad de gör. All beröm till er!

Kommentera här: