0

Planlösning

I väntan på att något händer ute på tomten kommer här ett litet inlägg om planlösningen på huset. Vi har som sagt ritat den själva, vilket inte var en helt enkel resa. Nu sitter vi nästan och skrattar åt våra första utkast och inser hur många "kill your darlings" det har blivit på vägen. Egentligen hade vi nog kunnat fila på planlösningen i något år till, men (tack och lov) hade vi inte så lång tid på oss :)
Jag tror att hjärtat i huset kommer bli allrummet på övre plan. Det är där vi har som allra bäst utsikt över öppna landskap och en liten sjöglimt över Roxen. Sviestadsån är också i blickfånget men den döljs av all växtlighet. Vi diskuterar just nu hur det ska möbleras, tanken är att det blir ett rum för umgänge och avslappning - således ingen TV. Däremot piano, bibliotek och kanske en stjärnkikare :)
Köket var helt klart det svåraste att planera, och där finns fortfarande en del saker jag inte är helt nöjd med. Egentligen hade jag velat ha ugnen i arbetshöjd, men det gick inte riktigt att lösa med två stora fönster och två ingångar. Vi funderar även på att öppna upp ännu mer mot matsalen så att det blir en bättre helhet med köket, även om det kostar lite extra att ändra det nu i efterhand.
Vi lyckades tyvärr inte heller få in någon bastu i badrummet, då hade vi fått offra ett sovrum. Det skulle helt enkelt bli lite konstigt att bara ha 3 sovrum på 210 kvadrat, och jag tror vi kommer behöva alla 4 i framtiden.
Trots allt så är vi väldigt nöjda med hur det blev. Det är minst två fönster i varje rum vilket gör det ljust och trevligt, och vi fick även till det med symmetrin utvändigt vilket var hög prio. Nu återstår bara att se hur det kommer kännas i verkligheten!
/Caroline

Kommentera här: