1

Eldstadsplan, golvvärme m.m.

Idag åkte vi till Borghamn utanför Ödeshög och hämtade den kalkstensskiva vi beställt som ska ligga framför kakelugnen. När vi kom dit hade de missat att fasa kanterna, men det gjorde de direkt på plats enligt våra önskemål. Dessutom var det kul att få se hur de jobbade!
Röd slipad kalksten
Nu får vi bara hoppas att den passar! Skulle det inte funka med den fasade kanten mot parketten (med mjukfog) så får vi väl helt enkelt sätta en list istället. Skivan är några millimeter tjockare än parketten.
Sen har de även börjat lägga golv på övervåningen! När vi var ute ikväll för att lämna stenskivan såg vi att de lagt en del parkett idag vilket såg jättefint ut, men eftersom det var kolsvart blev det inga bilder. Tog däremot några i förra veckan på hur det nya golvvärmesystemet ser ut på övervåningen, som heter Thermotech flytande golv. Tidigare har man lagt slingorna under spånskivorna, men nu läggs det direkt under parketten. Enligt Thermotech är syftet med detta att temperaturen på vattnet i slingorna kan vara lägre men att man ändå får ut samma effekt i rummet. Dessutom är det ett bra system om man vill lägga in det i ett befintligt hus.
Det känns väldigt skönt att slippa radiatorer även på övervåningen, både av estetiska skäl men också rent praktiskt då de lätt samlar på sig damm. Och så är det ju så skönt att gå på varma golv! :)
Aluminiumens funktion är att sprida värmen jämnt över golvet.
I badrummet används inte frigolit utan där gjuts slingorna fast för att kunna skapa lutning.
Stenläggningen framför entrén är nästan klar, men jag fastnade som väntat längst in där det nu inte finns några kilformade stenar som passar. Nu har vi en liten snubbelgrop i mitten :) Men jag får nog tänka om och frångå bågmönstret och istället bara försöka sätta dem lite huller om buller. Får hoppas på lite plusgrader här framöver då det är lättare (och trevligare för en själv) att lägga stenen när allt inte är fruset.
Har inte borstat rent från grus än men är hur som helst ganska nöjd :) Älskar färgskiftningarna i den svenska stenen!

Kommentarer:

1 Ida:

skriven

Så fint! Kul att ni har golvvärme på övervåningen, det ska vi också ha 😊

Kommentera här: