0

Lägga smågatsten

Då var nästa stenläggningsprojekt igång! Jag har dragit mig lite för att sätta igång med smågatstenen då jag inbillat mig att det skulle bli jättesvårt. Men än så länge tycker jag att det har gått förhållandevis bra :)
Gräv ur, fyll på med sättsand och jämna ut
Det blir 4 rader med rak läggning innerst så det möter upp storgatstenen och kullerstenen på samma bredd
Pinne och snöre hjälper till med halvcirkeln
Sen är det bara att köra! Tror jag... Kan nog bli knepigt längst in, men det är ett senare problem! Just nu är det skitkul :)
Det svåraste tycker jag är att få till nivåerna så att det inte lutar åt något håll. Har fått göra om bågen ett par gånger för att stenarna där hamnade högre än längst in mot huset. Hade det handlat om ett större område än det här hade man förstås fått spänna upp snören och grejer för att hålla nivån men det känns lite overkill nu.
Har även börjat fundera på lösningar för entrén vad gäller skydd mot regn, vi har ju som bekant inget tak där. Men på Vårgårdahusstockholms blogg såg jag att det finns en firma som gör små nätta skärmtak, vilket nog skulle kunna se OK ut på vårt hus. Har ingen aning om hur man monterar dem i efterhand, men jag hoppas att det går att lösa. De är rätt dyra dock så det får väl vänta ett år eller tre...
Denna variant i tegelrött kanske? (Bild från designtak.se)

Kommentera här: