4

Tapeter

Att det skulle vara så otroligt svårt att välja tapeter trodde jag inte! Vi hade en rätt klar bild framför oss vad vi ville ha när vi gick in i tapetaffären, men precis som alltid existerar ju inte den perfektion man har i huvudet när man befinner sig i verkligheten. Vi var till exempel säkra på att vi ville ha ränder i matsalen, men var de inte för smala så var de för breda, i fel färg eller i rätt färg men utan matchande helfärgad till vardagsrummet bredvid osv.
Hur som helst så gjorde vi till slut våra val och nu har målaren börjat tapetsera övervåningen. I vårat "master bedroom" sitter den tapet vi aldrig tvekade på - "Hudiksvalls teater" i blått från Duro Gammelsvenska. Den är så otroligt snygg! Det går inte att beskriva känslan när man stiger in i rummet!
Nu saknas bara golv och fönsterfoder :)
Det är svårt att fånga tapetens färger med kameran
När den hade kommit upp i sovrummet blev vi så kära i den att vi lämnade tillbaka tapeterna vi valt i hallen på nedre plan och bytte dem mot Hudiksvalls teater där med. Fast där blir det i grå nyans istället, tillsammans med vit bröstpanel.
Nedan ett par rum till:
Sovrum
Arbetsrum (som blev aningen grönare än vi trodde, men blir nog bra ändå!)
Sedan blir det helfärgat grått i allrummet på övre plan, i kök, tvättstuga och groventré. Vardagsrummet nere blir ljust blågrått och matsalen blåvitrandigt. Den yngsta förmågan i familjen valde turkos till sitt sovrum.
Till sist kommer en lite närmre bild på våra fönster, enligt önskemål från en läsare!
SP-fönster Balans. Vi har valt till fast mittpost och lösa spröjs. Fönsterfodret ingår i Vårgårdahus allmogepaket.

Kommentarer:

1 Vårgårdahus Stockholm-Västmanland:

skriven

Den där fönsterbilden lånar vi bums! = ) Tack för er inspirerande blogg, det är toppen att ni visar vilka möjligheter som finns när man bygger ett Vårgårdahus! /Saralynn Swärdh Vårgårdahus Stockholm-Västmanland

Svar: Det är bara att låna på! Er blogg är också otroligt bra, mycket av den information ni publicerat önskar vi att vi hade haft när vi planerade vårt hus...
huskarlsgarden.blogg.se

2 Sofie Alvarsson:

skriven

Tack för fönsterbilden och inblicken inne! Hur blev kakelugnen? Jättekul att följa er. Hls Sofie

Svar: Kakelugnen är inte riktigt färdig, den är kaklad men inte fogad och kasetten är ej insatt än. Återkommer med bild när den är färdig :)
huskarlsgarden.blogg.se

3 Sofie Alvarsson:

skriven

Är så nyfiken på att se mer ifrån köket och stora rummet nere. När räknar ni med att flytta in?
Hls
Sofie

Svar: Än så länge är bara övervåningen tapetserad, men det andra är på G! Är faktiskt livrädd över tapeten i vardagsrummet (blågrå), för då arbetsrummet blev grönare än vi trodde blir säkert vardagsrummet blåare än vi tror/trodde :S Svårt sånt där! Men den grå i allrummet uppe blev i alla fall kanon, kommer bilder snart! Och köket står för närvarande i vårt garage och väntar... Slutbesiktning är bokad till den 14 december :)
huskarlsgarden.blogg.se

4 Sofie Alvarsson:

skriven

Tack för svar. Vi blev väldigt förtjusta i er blå tapet, Hudiksvall, så den ska vi titta närmare på. Vi kommer också att ha bröstpanel nere. Nu har vi börjat fundera på den ovanliga kombinationen av putsat betonggolv (ljust) ihop med lantligt kök. Hmm, mycket val som sagt. Eftersom min önskan om breda furuplankor inte passar så bra med golvvärme så försöker vi tänka nytt. Idag undertecknar vi bygglovet. Hls Sofie

Svar: Den är helt underbar den tapeten så det gör ni rätt i! :) Putsat betonggolv låter spännande, tror absolut att det kan funka bra med ett lantkök!
huskarlsgarden.blogg.se

Kommentera här: