1

Allrummet

Idag fick jag tummen ur för att ta några bilder på vårt just nu "mest färdiga" rum, allrummet uppe. Det som saknas är nog bara ett par filtar och på sikt någon roligare matta. Några gardiner blir det nog inte här, fönstren är så fina som de är.
Här blir det sällan mörkt ;) Till kvällen gör sig fönsterspottarna väldigt fint!
Kuddarna är köpta i butiken Lanthem vid Fröö gård som ligger ute på landet inte så långt härifrån. Gillar man textilier med historia och lantlig stil så är det en riktigt trevlig affär! Blir nog fler köp där framöver...
Jodå, vi andra i familjen får också använda toaletten ;)
Lilla Yessie har godkänt fåtöljerna... Vi är glada att hon valt ut en för då kan vi lägga ut en filt som samlar upp all päls! :P
0

Sidobyggnaden är på gång!

Vi brukar kalla det garaget, men nu är det ju lite mer än så och det är främst lägenheten vi är nyfikna på nu :) Snickaren har precis satt igång, nu finns det ett golv att gå på och det är inte fullbelamrat med saker längre så det gick att ta lite bilder! Det börjar gå upp för oss att vi inte bara har ett, utan två hus :p
Fönstret däruppe kommer bytas ut mot ett rektangulärt öppningsbart, då vi insåg att vi måste kunna vädra på sovloftet samt ha en vettig utrymningsväg. Under överhänget kommer det bli spottar, likaså i nocken (är planen i alla fall). Vi kommer få två halvmånefönster över nu så om någon behöver köpa det finns det till bra pris hos oss :)
Dörr in mot toalett och dusch, en simulerad lofttrapp där det ska bli ett litet pentry under.
 Sovloft. Det blir nog en liten kattvind längst in.
 Vy ner mot rummet. Här blir det ett vitt räcke.
 Vårt blivande förråd i andra delen av byggnaden. Här blir det en ytterdörr ut till andra sidan där det kommer byggas en utvändig trapp (som vi fick bygglov för idag, återigen jättesnabbt 2 dagar efter ansökan, de är helt fantastiska på bygglovskontoret här i Linköping!)
3

1 år på bloggen!

Vårt PRO här på blogg.se gick visst ut häromdagen, därför har det dykt upp en herrans massa reklam överallt. Får försöka åtgärda det. Men det betyder också att vi haft bloggen i ett år nu, herregud vad tiden går!
Nu har vi precis skrivit på kontrakt för garaget också :) De börjar nästa vecka, så får väl dokumentera lite före-bilder nu i helgen!