4

Gästlägenhet m.m.

Hm, kan ju inte påstå att det var ett medvetet val att vänta 3 månader mellan inläggen... Första dagen på semestern tänkte jag att "nu jäklar ska jag blogga!" och vips var semestern slut utan att jag skrivit ett ord. Hur som helst, sedan i maj har vi mest roddat med garaget och gästlägenheten samt trädgården. Grävaren har varit här och gjort färdigt markarbetet så nu är det "bara" all kantsten kvar som ska läggas. Min förhoppning är att det blir färdigt till nästa sommar. Staketet är hämtat och markskruvarna kommer i nästa vecka. Dock tror jag att även staketet får vänta till nästa år, likaså altanen.
Så här såg det ut för 2-3 veckor sedan när markarbetet precis blivit klart. Sedan dess har vi bl.a. sått gräs och målat garage.
Trädgården kommer jag nog skriva ett eget inlägg om senare, det är lite utav ett kapitel för sig. Tänkte nu istället visa lite bilder på hur gästlägenheten växt fram. Vi börjar inse nu att vi har två hus istället för ett. Inte undra på att vi aldrig blir färdiga, haha!
Utgångsläget
Fönstret bytt till ett öppningsbart. Taket är här laserat och råsponten spärrgrundad. Här återstod 4-5 strykningar med täckfärg på råsponten, vilket vi tack och lov inte visste då ;)
Räcke och trappräcke uppe. Ett riktigt pilljobb att slipa och måla.
Tapeter uppe, kokvrå på gång och trappstegen limmade.
Dagsläget. Det är en hel del fix kvar med köket, bl.a. ska en stor glasskiva upp som stänkskydd.
Lofttrappan är utformad med sneda steg för att man lättare ska kunna gå när det är brant. Stegen är utsågade ur en köksbänkskiva, billigt och ganska snyggt :)
Vy från loft. Är jättenöjd med tapeten från Gammelsvenska på ytterväggen, nästan så man önskat att man satte den även på andra sidan där vi nu valde helblått. Svårt att förutspå hur det ser ut på hela väggar, vi var nog lite rädda att den skulle bli för "rörig" på mer än en vägg.
 Solnedgång och sjöglimt! Fina fönsterbänkar i ek. Ek har blivit lite temat här inne...
Sovloftet med plats för 2x80 sängar. Mycket snedtak men i mittgången är det i alla fall ca 2,0 meter så att man kan stå och gå upprätt. Inte helt färdigmålat så lite tejp hänger kvar här och där :)
Till lägenheten hör även ett relativt stort förråd och förstås ett badrum som ännu inte fastnat på bild. När vi är helt färdiga och allt är möblerat så får det bli lite mer stylade bilder, tror det finns potential att bli riktigt fint :) Tanken är börja hyra ut det några år för att göra det här bygget ekonomiskt försvarbart (just nu undrar vi vad vi håller på med), för att sedan ha ett schysst boende för egna gäster eller eventuell verksamhet.

Kommentarer:

1 Ulf Kullin:

skriven

Ser väldigt fint ut i ert komplementhus också!

Svar: Tack!! :)
huskarlsgarden.blogg.se

2 Sofie Alvarsson:

skriven

Gästhuset har blivit väldigt fint. Är jättesugen på att se hur ni har det i stora huset. Min systerdotter hittade ett boende inne i Linköping så det löste sig. Men här nere runt Loftahammar ser jag förfrågningar om boende i och runt Linköping hela tiden så det lär ju inte bli svårt att hyra ut ert gästhus. Vi har redan pratat om att vi ska hyra ut vårt nya stora hus på somrarna (när det blir klart) för att få huset ekonomiskt försvarbart :-) Ha det! Hls Sofie

Svar: Tror inte heller det blir så svårt att hyra ut :) Förstår att ni vill se bilder invändigt i huset, men då vi lagt precis allt krut på utsidan nu i vår/sommar så står våra rum fortfarande "oinredda" dvs saknar gardiner och sånt där "lulllull" som gör rummet till ett rum. Vi har t.o.m. hängt upp handdukar som mörkläggning i sovrummet, haha :D Men när hösten och vintern kommer så kommer vi börja fokusera mer här inne och då kommer det nog lite fler bilder =)
huskarlsgarden.blogg.se

3 Ulf Kullin:

skriven

Hej,

Hur bred (sida x sida) är er skorsten inomhus (dvs den delen som står på kakelugnen och kommer upp på övervåningen?

Hälsningar Ulf

Svar: Hej! Den är 36x36 cm :)
huskarlsgarden.blogg.se

4 H:

skriven

Hej!
Vad fin er gård ser ut, och härligt med ett nybyggt hus med så många fönster!
Vi går i planer att bygga ett garage/gästhus (med möjlighet att hyra ut) och googlade runt och landade hos er. Jag tycker att er planlösning för garage/gästhus ser fantastisk ut! Vem är det som har ritat det, är det ni själva?

Svar: Hej! Vad roligt att ni gillade det :) Vi har ritat det själva men arkitekten på Vårgårdahus fixade bygglovsritningarna. En skillnad från ritningen vi har lagt upp här på bloggen är att vi har byggt ut sovloftet med en walk-in-closet genom att minska förrådsdelen (som ändå är väldigt stor), vilket blev kanonbra.
huskarlsgarden.blogg.se

Kommentera här: