3

Förråd och bokhylla

I torsdags kom den nya snickaren och satte upp väggarna till förrådet :) Det gäller att fokusera på framgångarna nu så man inte blir knäpp. På måndag kommer målaren. Det blir samma tapet och bröstpanel runt förrådet som på övriga väggar i hallen. Tror det blir bra.
Kisse har bra utsikt från trappen...
Längst ner till vänster om trappen (där det sitter en trekantig mdf nu) ska det bli ett "katthål" in till förrådet, där vi har Yessies kattlåda. Smidigt att inte behöva ha den synligt.
För ett par veckor sedan lyckades vi också slutföra målningen och sätta upp luckorna på bokhyllan. Tre-fyra strykningar och mååånga timmar har vi spenderat här x) Men vilket fantastiskt hantverk, om någon söker en duktig möbelsnickare i Linköping (som även gör altaner m.m.) så är det bara att hojta till så får ni namnet :)
Vi ska försöka sätta upp bokhyllebelysning längst upp så småningom också
3

Kampen fortsätter

Jag skulle vilja skriva, så här 2 månader efter inflyttning, att det har löst sig. Tyvärr är det långt ifrån sanningen. Byggfirman gick som bekant i konkurs och lämnade oss med ett halvfärdigt hus och ett skal till sidobyggnad, som blir förstört av att stå som det gör nu.
Jag tyckte att vi såg någon form av ljusning när Vårgårdahus meddelade att de tar över entreprenaden och ser till att göra bostadshuset färdigt, men tyvärr är husets färdigställande det minsta problemet. Det största problemet vi har nu är att konkursboet, via inblandade underentreprenörer, vill ha in helt absurda summor pengar för extraarbeten som det inte finns avtal om. Det är tydligt att vissa personer försöker "hämta hem" förlorade pengar på vår bekostnad. När jag fick reda på det senaste kravet som kom igår blev jag så arg att jag satt och skakade av ilska på jobbet. När ska det vara nog?!
Det andra problemet är ju garaget + gästlägenheten. Det har vi inte ens orkat tänka på, men det ser ju förfärligt ut både ut- och invändigt. Man blir ledsen av att se det. Det tredje problemet är alla garantier som gått upp i rök i och med konkursen. Jag trodde Vårgårdahus skulle ta över detta men då det inte stod någonting om det i kontraktet som skickades till oss idag är det väl inte så. Då står vi helt utan motpart. Men det får givetvis kollas upp igen innan vi drar några förhastade slutsatser.
Får man ångra att man byggde hus? Jag vet inte hur länge till vi kommer orka med det här.