2

Gardiner och kaklis

Först vill jag bara säga att vi precis lyckats googla fram vad det där eluttaget på taket i förra inlägget var för något. Hela mojängen är en takfläkt från Österbergs och de ser faktiskt ut precis sådär (tyvärr...)! Snyggt nej, men säkert funktionellt... Och det är ju det viktigaste.
I övrigt så är gardiner något som googlas rätt mycket just nu. Självklart är ju aldrig det man själv vill ha uppfunnet ännu, men här är i alla fall ett par bilder åt rätt håll (givetvis med mindre tyg, annars drunknar våra fönster):
Hur man får tag på detta är en intressant femma. Sy egna är ju ett alternativ, men man bör nog vara ganska insatt i vilka tygmaterial som funkar då, så att det verkligen ser naturligt ut när de hängs över gardinstången sådär. Känns lite som att det kan bli allt från himmel till pannkaka!
Annars inväntar vi fortfarande offert på garaget, som vi måste ha färdigt till maj pga byggkreditivet. Vi längtar verkligen tills vi får börja inreda lägenheten!
Här kommer i alla fall en liten bild på lilla kaklis och våra relativt nyinköpta mässingshink med matchande eldstadsverktyg :) Blingbling ;P
1

Konstigt eluttag på taket

Jag har funderat ett tag på om man skulle be en plåtfirma byta ut de fula läskburkarna som ingick i husleveransen för ventilationsutsuget. När jag stod och tittade på dem idag såg jag att den ena har ett eluttag utanpå! Det ser väldigt underligt ut måste jag säga, och man undrar ju hur smart det där är när det ligger blöt snö på taket som täcker hela eluttaget... Har aldrig sett en sådan lösning förut, är det någon av våra bloggläsare som vet vad detta är?
1

I väntan på riktiga bilder...

Här kommer en liten titt från vissa hörn av huset :) Det blir bara hall och gångar just nu eftersom jag vill fixa till rummen lite mer innan ni får se dem :) Är det inte fullt med lådor så saknas det möbler, gardiner, tavlor och allt det där som faktiskt gör rummet till ett rum. Tvättstugan som vi gjort helt själva har en del jobb kvar med, men den blir kanonfin och praktisk med lååång diskbänk. Tycker faktiskt tvättstugan blir bättre än köket, vet inte om det är bra eller dåligt...
Förrådet färdigt! Inkl katthålet till kattlådan som står gömd därinne nu, hur smidigt som helst. Här ville byggaren måla allting vitt, även runt dörren, vilket jag fick protestera mot... Hade blivit så himla vitt och tråkigt då, det behövs kontraster.
 
Byrån kommer nog bytas ut mot något nättare, men fortfarande i trä då det behövs lite "färg" i det här rummet. Tänker mig en spegel ovanför. En WC-skylt ska också upp.
 
En av våra högar med flyttlådor, som beskriver vårt liv rätt bra just nu. Vet inte riktigt när man ska få tid till det här. Dock tror jag att detta kommer bli en jättemysig del av hallen sen när det är tömt. Massor av möjligheter till ännu mer förvaring och kanske en sitthörna.
 
En av de få tavlor vi fått upp! Gillar den här lilla portalen in till hallen mellan barnrummen.
 
Vår fina putsade skorsten. Tavlan väntar på ny inramning innan den kan hängas upp.