2

Gardiner och kaklis

Först vill jag bara säga att vi precis lyckats googla fram vad det där eluttaget på taket i förra inlägget var för något. Hela mojängen är en takfläkt från Österbergs och de ser faktiskt ut precis sådär (tyvärr...)! Snyggt nej, men säkert funktionellt... Och det är ju det viktigaste.
I övrigt så är gardiner något som googlas rätt mycket just nu. Självklart är ju aldrig det man själv vill ha uppfunnet ännu, men här är i alla fall ett par bilder åt rätt håll (givetvis med mindre tyg, annars drunknar våra fönster):
Hur man får tag på detta är en intressant femma. Sy egna är ju ett alternativ, men man bör nog vara ganska insatt i vilka tygmaterial som funkar då, så att det verkligen ser naturligt ut när de hängs över gardinstången sådär. Känns lite som att det kan bli allt från himmel till pannkaka!
Annars inväntar vi fortfarande offert på garaget, som vi måste ha färdigt till maj pga byggkreditivet. Vi längtar verkligen tills vi får börja inreda lägenheten!
Här kommer i alla fall en liten bild på lilla kaklis och våra relativt nyinköpta mässingshink med matchande eldstadsverktyg :) Blingbling ;P

Kommentarer:

1 Ulf:

skriven

Hej,

Ang garaget; det kan vara svårt att hitta bra snickare med kort varsel så här på våren. En idé kan vara, om ni har små barn, att ni båda tar f-ledigt (för var sitt barn) och bygger färdigt det själva. Beroende på hur mycket som återstår förstås. Detta har ni säkert redan övervägt? Jag inredde ett stomrest dubbelgarage med vind och förråd, drog el (men kopplade inte in den) mm. Jag är inte sörskilt händig - men det gick bra. Visst blev det en del spill av felsågningar och så - men resultatet blev kanon till slut..
Lycka till hur ni än gör! Ni har verkligen ett fint hus och jag beundrar som ridit ut alla stormar hittills. Vi har våra framför oss.. Hälsn Ulf

Svar: Hej! Jo det är supersvårt med snickare. Tyvärr har varken sambon eller jag möjlighet att ta ledigt från våra jobb, och jag tror också det skulle ta alldeles för lång tid för oss nybörjare att göra det färdigt :D Snickaren vi väntar offert ifrån trodde det skulle ta ca 1 månad heltid för två man, för oss hade det nog tagit mer än det dubbla... Men ut- och invändig målning, lägga golv etc. kommer vi göra själva :) Ser verkligen fram emot att få följa er resa, och kanske hälsar vi på med kajak till sommaren?! :)
huskarlsgarden.blogg.se

2 Ulf Kullin:

skriven

Hej Caroline, har du möjlighet att ta ett foto ovanför er kakelugn så man ser hur den ansluter till rökkanalen/skorstenen? Vi kommer troligtvis att ha exakt samma som ni har och behöver växla av några takstolar - vi behöver lite underlag om var skostenen kan sitta i förhållande till kakelugnen för att inte ta bort för lite eller för mycket. Maila gärna bilden till ukullin@gmail.com tack på förhand hälsar Ulf och Sofie på Björkö

Svar: Ska försöka, det är lite trångt däruppe men kan skicka något på mailen imorgon :)
huskarlsgarden.blogg.se

Kommentera här: