4

Underbara trädgård

Vilken kanonhelg vi haft, 25 grader varmt och solsken från morgon till kväll. Vi har spenderat all vår vakna tid i trädgården, inklusive lite fasadmålning nu i eftermiddags. Jag satte igång ett litet stenläggningsprojekt igen...
Glömde såklart ta en förebild, men tänk er en knölig stenhård maskrosmatta. Först uppluckring, rensning och tilljämning av leran, därefter urgrävning av fåran för sättsand. Sen är det bara o köra!
Tada! Vi har fyllt upp med matjord och sått gräs. Så småningom beställer vi gårdsgrus till våra grusplaner.
Vem har sagt att ett brunnslock behöver se tråkigt ut? I den sitter hur som helst vår pump som maler ner och trycker vårt spillvatten vidare till reningsverket. Väldigt bekvämt att ha kommunalt VA här ute på landet.
In progress
Vi har även glatt kunnat konstatera att båda våra ekar har överlevt! Eken vi planterade först ligger några dagar före den andra vad gäller knoppar och blad, och ser ut så här just nu :)

Kommentarer:

1 Sofie Alvarsson:

skriven

Vad duktiga ni är med er trädgård. Det är vår stora skräck. Varken Ulf eller jag är intresserade av trädgård. Vår tomt kommer att se ut som en vildhage. Men dit är det ett år kvar. Kanske kan intresset vakna när vi har fått till ett fint hus. Hls Sofie

Svar: Tack :) Jag har alltid tyckt att det är roligt med trädgård, fick det intresset av min kära mormor. Men så ska man ju anpassa trädgården efter tomten och huset också, och där ni bygger blir det nog jättefint med en naturträdgård. Så man behöver ju inte skapa jobb för sig själv i onödan :)
huskarlsgarden.blogg.se

2 Sofie Alvarsson:

skriven

Hoppas bygget rullar på som det ska och att allt trassel är löst. Tittar in titt som tätt och hoppas på uppdateringar och foton :-) Hos oss är bergvärmehålen på plats men grävaren stötte på berg. Eftersom bergvärmehålen är klara kan vi inte spränga. Pyssel på WWW.villakullevilla.blogg.se Hls Sofie

Svar: Det rullar på men inte friktionsfritt såklart... fasen vad man blir trött på byggbranschen ibland, känns som folk försöker lura en hela tiden. Så vi kastas lite mellan hopp och förtvivlan fortfarande!
huskarlsgarden.blogg.se

3 Sofie Alvarsson:

skriven

Undrar hur det går för er. Hoppas allt trassel är löst och att ni har det bra i ert fina hus. Tänkte på er idag när vi var på Busfabriken i Linköping. Vore kil att se ert hus i verkligheten. Vi väntar på gjutning.
Hls
Sofie
www.villakullevilla.blogg.se

Svar: Självklart får ni komma förbi om ni är i krokarna! Vi hade ju tänkt paddla förbi er i sommar också men fasen vad tiden springer iväg! Semestern är slut och vi hann inte hälften av vad vi hade tänkt haha!
huskarlsgarden.blogg.se

4 Sofie Alvarsson:

skriven

Hej, hoppas ni mår bra? Min systerdotter Mikaela ska börja läsa till sjuksköterska i Linköping i höst och Emil Svedin sa att han skulle fråga er om ni har fått i ordning för uthyrning redan? Jag tänkte att jag kan ju också kontakta er. Vilken liten värld! Hls från Tjust skärgård. Kom gärna förbi om ni paddlar! Hls Sofie

Svar: Det är bra med oss! Vi börjar dock bli lite trötta på att rodda med bygget, och nu längtar man verkligen tills man får betala den där sista fakturan så man kan få en normal ekonomi igen... Husbygge är kul men nu har vi hållit på i snart 2,5 år nonstop med det här huset och man börjar längta tills man bara kan "bo" istället för att bygga :) Lägenheten är på gång men vi har lite fix kvar med bl.a. kök, dra in fiber/tv, sätta lister osv. och sedan måste golvvärmen installeras och likaså elementen. Rörmokaren som snickaren rekommenderade har tyvärr inte gjort något bra jobb och han har tagit hutlöst betalt så nu letar vi ny. Förhoppningen är att det ska bli färdigt i september någon gång. Vi kan ju se då hur det ser ut för din systerdotter! Det är dock nästan en nödvändighet att ha bil för att kunna bo här ute, jag vet en kille som hyr av en granne i närheten som inte har bil men han cyklar till stan på sommaren (10 km) och lägger rätt mycket tid på busspendling på vinterhalvåret.
huskarlsgarden.blogg.se

Kommentera här: