1

Hissgardiner

I helgen fick vi upp hissgardinerna vi beställt, och vilket lyft det blev :) Betydligt mer ombonad känsla nu.
Tvättstuga in mot groventré
Lilla fönstret i groventrén fick också en gardin :)
Nu slipper vi se dessa något fula fönsterfodersättningar också, det märktes att byggfirman som kallades in i sista stund hade bråttom.
Vi fick även offerten från tapetseraren på draperingarna för våra 6 vardagsrumsfönster, och det landade på hela 29400 kr! Dvs 4900 kr/fönster, trots ett billigt och inte särskilt snyggt tyg. Det gjorde ju valet lätt att tacka nej om man säger så. Att det skulle bli dyrt förstod vi, men inte så dyrt. Istället har vi nu hittat en annan lösning som vi dessutom tror blir bättre, då hon som sytt våra hissgardiner gav oss förslag på en upphängning av ett snyggt tyg som får i stort sett samma effekt som drapering, men till en betydligt lägre kostnad. Det ska bli spännande!
1

Sovrummet

Äntligen har vi fått upp gardiner i sovrummet, nu är det inte så kalt längre :)
Gardiner från Boel & Jan, gardinstång Vega i mässing.
Nä, jag brukar inte stryka våra sänglakan ;)
Klädkammaren till vänster.
Man glömmer lätt bort det fina golvet, när man vant sig...
Nu saknas bara taklampa, sänglampor och lite tavlor till väggarna. Tavlorna vill vi ha lite mörkare träramar på för att bryta av mot allt vitt. Egentligen hade ju antika träbyråer också passat bättre än dessa vita från IKEA, men då gamla byrålådor kan vara så himla tröga och jobbiga att hålla på med varje dag så prioriterade vi smidigheten med dessa. Lamporna får gärna gå i klassisk stil med mässingsdetaljer, men de riktigt stilrena får man ju betala en slant för... Lampan nedan från Cederström kostar 2463 kr/st på sekelskifte.se, så det blir ju lite pengar när man behöver två.
Det här med inredningen kommer få ta sin tid. Vi köper något lite då och då när det finns utrymme i budgeten, och det är faktiskt rätt trevligt att ta det lite "pö om pö" då vi inte behöver stressa fram några val. Och varje gång det kommer något nytt så njuter man lite extra av det. En fördel med att ha en äldre stil på huset är att man också kan hitta mycket roligt på loppisar och antikaffärer, men tyvärr tycker jag det är svårt att hitta "kvalitets"-loppisar här i trakterna. De flesta säljer mest krimskrams och när det väl finns något finare så kostar det skjortan. Men det är ändå kul att gå runt och titta :)
I helgen får vi hissgardinerna till köket och tvättstugan också, ska bli jättespännande att se hur det blir! Vi var även iväg hos en tapetserare igår för att ta in offert på draperingar till alla fönstren i vardagsrummet/matsalen. Det är så otroligt vackert och skulle lyfta dessa rum enormt mycket, men då det lär landa runt 3500 kr/fönster för billigaste tyget och vi har 6 fönster så känner jag nog att vi får skjuta även det på framtiden lite. Vi ska nog försöka få in offert från någon mer men det är nog bara att acceptera att det är ungefär där det ligger när ett proffs ska göra det.
Bild ovan från min fd arbetsplats där jag föll för dessa draperade gardiner, som sedan visade sig vara gjorda av tapetseraren vi besökte!
1

Möss på vinden

Igår natt vaknade jag av något som jag först tyckte var ett fladdrande ljud ovanför huvudet. Katten satt bredvid och stirrade upp i taket. Efter en stund förstod jag att vi hade fått in möss på vinden. Jahopp... Det var bara att ringa Anticimex (gratis via villaförsäkringen) som kommer med fällor nästa vecka, och de skulle även skicka några på posten nu i dagarna som vi kan ställa ut direkt. Jag känner mig skeptisk till gift då jag inte vill att de går och dör i nån vägg nånstans och börjar lukta.
Jag trodde faktiskt att nya hus skulle vara byggda så att inga möss skulle kunna ta sig in sådär, men tji fick jag. Det spelar visst ingen roll. Inatt var det sådant liv däruppe att det inte gick att sova, och det lät som att de sprang runt i ventilationsrören bland annat. Tillslut blev jag så trött på det att jag startade köksfläkten på max och lät den gå hela natten plus att jag ökade ventilationen till max. Då tystnade det äntligen...
Synd att man inte kan kasta upp katten på vinden. Det finns ju inget golvbjälklag utan bara en liten mittgång mellan all lösull (som mössen säkert tycker är jättemysig...) Kan ju säga att jag har räddat min sista mus ur kattens mun, nästa sommar får hon trakassera dem så mycket hon vill!