1

Gripsholmsrutan

Vi har fallit pladask för detta vackra tyg med anor från 1700-talet. Nu har vi varit på Lanthem igen och måttbeställt 4 st hissgardiner i detta tyg till köket och tvättstugan, blått i köket och grönt i tvättstugan/groventrén. Vi köpte även två par jättefina vita gardiner till sovrummet från Boel och Jan som ni ska få se sedan när de är upphängda :) Det finns så mycket fina textilier, kuddar, gardiner, dukar m.m. där i helt underbara färger att man helst skulle vilja ta med sig halva butiken hem. Det står i total kontrast till hur det känns när man går runt i de vanliga butikerna som Mio, Hemtex m.fl. där allt liksom är sytt med moderna tyger i färgskalor som inte alls passar i vårt klassiska hus. Kommer ihåg när vi letade kuddar till sofforna, vi var runt hela Linköping utan att hitta en endaste kudde vi tyckte om, tills vi av en slump kom till Lanthem (vi råkade köra förbi när vi var ute och söndagsåkte i trakterna) och bara kunde ställa oss och blunda och peka.
De två tyger vi valt. Färgerna gör sig dock inte riktigt rättvisa i det starka ljuset.
Tror köket kommer kännas lite mer ombonat med lite textilier, nu är det ganska kalt.
Vi hade först tänkt oss något rött i tvättstugan men med vår gröna dörr fick jag tyvärr lite för mycket julfeeling med röda gardiner. Här syns 3 olika röda varianter av gripsholmsrutan: röd, vinröd och längst bort plommon.
Här i tvättstugan ska den gröna hänga, och framför tvättkorgarna ska vi sy ett skynke i samma tyg, tror det kommer bli riktigt mysigt och fint!

Kommentarer:

1 Anonym:

skriven

Hade valt samma färger👍. Så fina!

Kommentera här: