1

Möss på vinden

Igår natt vaknade jag av något som jag först tyckte var ett fladdrande ljud ovanför huvudet. Katten satt bredvid och stirrade upp i taket. Efter en stund förstod jag att vi hade fått in möss på vinden. Jahopp... Det var bara att ringa Anticimex (gratis via villaförsäkringen) som kommer med fällor nästa vecka, och de skulle även skicka några på posten nu i dagarna som vi kan ställa ut direkt. Jag känner mig skeptisk till gift då jag inte vill att de går och dör i nån vägg nånstans och börjar lukta.
Jag trodde faktiskt att nya hus skulle vara byggda så att inga möss skulle kunna ta sig in sådär, men tji fick jag. Det spelar visst ingen roll. Inatt var det sådant liv däruppe att det inte gick att sova, och det lät som att de sprang runt i ventilationsrören bland annat. Tillslut blev jag så trött på det att jag startade köksfläkten på max och lät den gå hela natten plus att jag ökade ventilationen till max. Då tystnade det äntligen...
Synd att man inte kan kasta upp katten på vinden. Det finns ju inget golvbjälklag utan bara en liten mittgång mellan all lösull (som mössen säkert tycker är jättemysig...) Kan ju säga att jag har räddat min sista mus ur kattens mun, nästa sommar får hon trakassera dem så mycket hon vill!

Kommentarer:

1 Ulf Kullin:

skriven

Hej, Tack för mätningen senast. När jag byggde hus förra gången, ett Faluhus byggår 2002, så fick jag också in möss redan första vintern. Då fick jag ett tips som fungerade bra följande vinter. Jag fäste en eltrådrunt huset i botten av lockpanelen. Till eltråden anslöt jag en svag spänning om ca 9 volt (batterieliminator). Detta gillade inte mössen (åtminstone inte vad det verkade som, för några möss kom inte in den vintern. Hälsn Ulf

Svar: Ah smart! Nu verkar det dock som att det bara var en (stor) mus som tagit sig in, för efter att den gick i fällan så har det varit tyst. Så länge det bara är någon enstaka som hittar in så tyckte Anticimex att det räcker gott att bara ha fällor framme. Men bra tips ändå! :)
huskarlsgarden.blogg.se

Kommentera här: