1

När velpottor planerar trädgård

Det här med att planera utemiljön visade sig vara svårare än vi hade trott. På den här punkten kan jag inte annat än erkänna att det märks att vi är förstagångsbyggare, för den borde vi nog lagt lite mer tankekraft på redan vid planeringen av själva huset. Nu körde vi istället "vi känner oss fram och tar det som det kommer"-taktiken och nu när vi har bott här i snart ett år så har man hunnit tänka om både en och tre gånger. I skrivande stund är jag i planeringsstadiet för att ta bort/lägga om typ hälften av all sten jag lagt i år för att få till en smartare lösning för altanen vi tänkte hinna bygga nästa år samt att jag inte längre är så förtjust i kullerstenen längs huset, tycker mest den är ivägen. Det blir många timmars jobb åt fanders, men vad tusan hittar man en bättre lösning så är det väl värt det x)
De streckade linjerna är hur kantstenen är lagd just nu men som ska ändras. Förslaget på altanbygget sträcker sig nu runt hela kortsidan också vilket vi inte hade tänkt förut, men då det är där vi har kvällssolen så vore det inte så dumt. Plus att man då kan springa barfota till en ev. badtunna i framtiden från groventrén. Nu är bara frågan hur mycket dyrare ett sånt här bygge kommer bli (grävmaskin måste in igen bl.a.) och om vi verkligen har lust att fortsätta prioritera bort precis allt annat i våra liv än huset även nästa år, haha x)

Kommentarer:

1 Ulf Kullin:

skriven

Hej, ni är verkligen ambitiösa. Det kommer att bli superfint! Det är redan väldigt fint av bilderna att döma.

Vi har inte större trädgårdsplaner, mer än "så lite som möjligt"😊. Lite altan runt huset och någon syrenbuske kanske.. samt ett staket för att hålla korna borta. Men vi kommer säkert att inse oops - vi måste göra något både här och där.. 😊 Hälsn Ulf

Svar: Ja jo vi är nog rätt ambitiösa på den här punkten, men har man valt att bygga på en leråker så har man x) Där ni bygger tycker jag nog att det vore synd att ta bort för mycket av naturtomten, det är ju så fint som det är. Så ni kan nog låta det vara enkelt med gott samvete!
huskarlsgarden.blogg.se

Kommentera här: