1

Staketbygge

Då har vi äntligen kunnat börja montera ihop staketet. Vi hyrde en kap på Ramirent över påsken så nu har vi kapat 460 spjälor, 40 stolpar och några slanor. När vi räknade ihop allt så visade det sig dock att vi egentligen skulle haft 640 spjälor så vi hade fått 180 st för lite. Staketförsäljaren är kontaktad så nu får vi hoppas att vi får det som saknas även om det var slarvigt av oss att inte kontrollräkna när vi hämtade dem förra sommaren. Man utgår ju gärna från att sånt stämmer.
Stolparna sitter nu uppskruvade och vi har börjat kapa till slanorna i rätt längd. Även om det inte syns med blotta ögat så skiljer sig avstånden med några centimeter mellan stolparna, så allt får ju måttanpassas. Det tar tid men är jätteroligt, som vanligt känns allt mycket större när det skapas "rum", även i trädgården.
Där stolarna står är en liten altan på gång till lägenheten!
J kom på den eminenta idén att spraya alla galvade vinklar och skruvskallar i rostskyddsfärg från Biltema då den är väldigt lik falu rödfärg. Två flugor i en smäll med andra ord, rostskydd och rätt färg på samma gång!
Nu är alla slanor inplockade igen för två lager färg innan vi sätter ut dem på riktigt. Tanken var ju att måla andra lagret på plats men när det är minus 5-8 grader på natten fortfarande och någon enstaka plusgrad som mest på dagen finns det inte så mycket alternativ. Nu hoppas vi på att våren snart vinner kampen mot vintern och att vi inte behöver få julfeeling igen som vi fick i påsk!
Långfredagen