3

Bildmaraton golv och kakel

Då har lite plattor börjat komma på plats vilket är väldigt kul, då det precis som tapeterna ger snabbt resultat. Tyvärr går ju saker och ting sällan som man tänkt sig och nu visade det sig att plattsättaren inte kunde lägga vårat 30x60 granitgolv i halvförband (tegelmönster) som vi tänkt, vilket var en otroligt tråkig överraskning. Detta för att plattorna är i naturmaterial och inte är laserskurna. I visningsmontern låg dock exakt detta golv i just halvförband så det känns en aning frustrerande. Det var ju detta vi ville ha... :(
Så här såg det ut i visningsmontern
Men nu är det som det är och eftersom allting är på håret att bli färdigt fanns det ingen tid till annat än att acceptera läget. Vi fick välja mellan att lägga i rutmönster (rak sättning) eller i kvartsförband (15 cm överlapp) och vi valde det senare. När entrén var lagd sade dock min magkänsla att något måste ändras.
Mina ögon ser inget annat än trappformade rader... Hade det bara varit denna yta hade det varit en sak men entrén + hallen är ganska många kvadrat tillsammans vilket skulle resultera i rätt långa rader så nu har vi bett om ett lite mer varierat mönster där "trapporna" byter håll emellanåt.
Kladdade lite igår...
Det blir förhoppningsvis ungefär som övre vänstra halvan (de mörka strecken får visa väggarna mellan entré och hall). Entrén är ju redan lagd så där blir det ingen variation men jag tror ändå att det är bättre att bryta mönstret sent än att inte göra det alls. Och i entrén kommer ändå dörrmatta, hallmöbler och massor av skor dölja en del :P
Nåja, nog om det, för annars blir allt kanon :) Vi fick förvisso byta från 30x60 till 15x30 i badrummet också men det gör ingenting, tror det blir precis lika bra. Det blir som en övergång mellan 30x60 i hallen och 10x10 i duschnischen längst in.
I teknikrummet blir det också 10x10 (pga golvbrunnen). Tycker det ser superhäftigt ut :)
Badrummet uppe. Och ja, typ alla har sånt här kakel numera, men det är väl för att det är så fint :) Biselado Blanco 10x20 med fasad kant.
När plattsättarna skulle börja med väggarna på nedervåningen så tyckte de att kaklet såg konstigt ut med massa ränder kors och tvärs, och undrade om det var något fel på det. Eftersom det var så länge sedan vi köpte det så åkte jag i ilfart in till stan för att kolla hur det såg ut hos kakelfirman, och det var ju precis i sin ordning :) Det ska vara ränder kors och tvärs! Det ser ut som i montern nedan fast i en ljusare grå.
Back Grey. Vi har valt Back Silver
Nu över till trägolvet! Det blir så fantastiskt snyggt! Tycker tapeterna ger ett helt annat intryck nu.
Allrum uppe. Hit har vi beställt en svängd 3-sits soffa och två fåtöljer i Howardstil. Ingen TV i detta rum! :) Här ska man bara umgås, dricka té, läsa böcker, lyssna när J spelar piano och njuta av utsikten.
Vårat sovrum! Här saknas bara lister och fönsterfoder
Sovrum. Jag gillar tapeten mer nu när golvet kom på plats :)
Arbetsrum
Idag blev jag också äntligen klar med stensättningen framför entrén. Bara att köra vidare med kullerstenen då :)