4

Tapeter

Att det skulle vara så otroligt svårt att välja tapeter trodde jag inte! Vi hade en rätt klar bild framför oss vad vi ville ha när vi gick in i tapetaffären, men precis som alltid existerar ju inte den perfektion man har i huvudet när man befinner sig i verkligheten. Vi var till exempel säkra på att vi ville ha ränder i matsalen, men var de inte för smala så var de för breda, i fel färg eller i rätt färg men utan matchande helfärgad till vardagsrummet bredvid osv.
Hur som helst så gjorde vi till slut våra val och nu har målaren börjat tapetsera övervåningen. I vårat "master bedroom" sitter den tapet vi aldrig tvekade på - "Hudiksvalls teater" i blått från Duro Gammelsvenska. Den är så otroligt snygg! Det går inte att beskriva känslan när man stiger in i rummet!
Nu saknas bara golv och fönsterfoder :)
Det är svårt att fånga tapetens färger med kameran
När den hade kommit upp i sovrummet blev vi så kära i den att vi lämnade tillbaka tapeterna vi valt i hallen på nedre plan och bytte dem mot Hudiksvalls teater där med. Fast där blir det i grå nyans istället, tillsammans med vit bröstpanel.
Nedan ett par rum till:
Sovrum
Arbetsrum (som blev aningen grönare än vi trodde, men blir nog bra ändå!)
Sedan blir det helfärgat grått i allrummet på övre plan, i kök, tvättstuga och groventré. Vardagsrummet nere blir ljust blågrått och matsalen blåvitrandigt. Den yngsta förmågan i familjen valde turkos till sitt sovrum.
Till sist kommer en lite närmre bild på våra fönster, enligt önskemål från en läsare!
SP-fönster Balans. Vi har valt till fast mittpost och lösa spröjs. Fönsterfodret ingår i Vårgårdahus allmogepaket.