4

Gästlägenhet m.m.

Hm, kan ju inte påstå att det var ett medvetet val att vänta 3 månader mellan inläggen... Första dagen på semestern tänkte jag att "nu jäklar ska jag blogga!" och vips var semestern slut utan att jag skrivit ett ord. Hur som helst, sedan i maj har vi mest roddat med garaget och gästlägenheten samt trädgården. Grävaren har varit här och gjort färdigt markarbetet så nu är det "bara" all kantsten kvar som ska läggas. Min förhoppning är att det blir färdigt till nästa sommar. Staketet är hämtat och markskruvarna kommer i nästa vecka. Dock tror jag att även staketet får vänta till nästa år, likaså altanen.
Så här såg det ut för 2-3 veckor sedan när markarbetet precis blivit klart. Sedan dess har vi bl.a. sått gräs och målat garage.
Trädgården kommer jag nog skriva ett eget inlägg om senare, det är lite utav ett kapitel för sig. Tänkte nu istället visa lite bilder på hur gästlägenheten växt fram. Vi börjar inse nu att vi har två hus istället för ett. Inte undra på att vi aldrig blir färdiga, haha!
Utgångsläget
Fönstret bytt till ett öppningsbart. Taket är här laserat och råsponten spärrgrundad. Här återstod 4-5 strykningar med täckfärg på råsponten, vilket vi tack och lov inte visste då ;)
Räcke och trappräcke uppe. Ett riktigt pilljobb att slipa och måla.
Tapeter uppe, kokvrå på gång och trappstegen limmade.
Dagsläget. Det är en hel del fix kvar med köket, bl.a. ska en stor glasskiva upp som stänkskydd.
Lofttrappan är utformad med sneda steg för att man lättare ska kunna gå när det är brant. Stegen är utsågade ur en köksbänkskiva, billigt och ganska snyggt :)
Vy från loft. Är jättenöjd med tapeten från Gammelsvenska på ytterväggen, nästan så man önskat att man satte den även på andra sidan där vi nu valde helblått. Svårt att förutspå hur det ser ut på hela väggar, vi var nog lite rädda att den skulle bli för "rörig" på mer än en vägg.
 Solnedgång och sjöglimt! Fina fönsterbänkar i ek. Ek har blivit lite temat här inne...
Sovloftet med plats för 2x80 sängar. Mycket snedtak men i mittgången är det i alla fall ca 2,0 meter så att man kan stå och gå upprätt. Inte helt färdigmålat så lite tejp hänger kvar här och där :)
Till lägenheten hör även ett relativt stort förråd och förstås ett badrum som ännu inte fastnat på bild. När vi är helt färdiga och allt är möblerat så får det bli lite mer stylade bilder, tror det finns potential att bli riktigt fint :) Tanken är börja hyra ut det några år för att göra det här bygget ekonomiskt försvarbart (just nu undrar vi vad vi håller på med), för att sedan ha ett schysst boende för egna gäster eller eventuell verksamhet.