2

Hej mitt vinterland

Husen i vinterskrud. Vi har nyligen fått upp lite belysning på garaget, tycker det gör så stor skillnad för helheten :) Förhoppningsvis ska allt bråte på framsidan vara borta till nästa höst, så tråkigt att det förstör alla bilder på framsidan. Vinter i all ära men nu får det gärna bli vår igen så vi kan fortsätta projekt utemiljö ;)
Vi är så himla nöjda med hur garaget ser ut, det blev bra mycket bättre än vi trodde utvändigt. Det ska bli trevligt att ha en hyresgäst där faktiskt (flyttar in nästa vecka), så att det lyser fint från fönstren :)
Annars så tuffar livet på och vi ska så smått börja fixa med gardiner och lampor här inne, vi har ju bott här i snart ett år nu och flera rum saknar både och fortfarande. Vi har fått göra våra prioriteringar om man säger så :) Har beställt ett par av dessa till sovrummet till att börja med http://www.hastahome.se/produkt/gardinstang-elin-antikmassing-1619-mm/, till det blir det tunna vita gardiner. Sen behöver vi komplettera med rullgardiner till sommaren, i år fick ett par frottéhandukar klämda i fönstret agera mörkläggning... :D
Sen har vi tyvärr fått ytterligare ett problem med entreprenaden, vi får inte upp rätt tryck i golvvärmesystemet. Men det är anmält nu och en felsökning är beställd. Alltid är det något och man sätter ju lite hjärtat i halsgropen varje gång det händer eftersom byggfirman inte finns kvar, och alla underleverantörer som inte fick några pengar ur konkursboet inte tänker åtgärda ev. fel utan extra betalt (vilket ju är förståeligt på ett sätt). Vårgårdahus har i alla fall varit ett bra stöd i det här hittills så vi får hoppas att allt löser sig.

Kommentarer:

1 Cara Edgar-Lundgren:

skriven

Hej,
Mannen och jag planerar att bygga garage inom "kort" och vi har googlat runt bra länge innan vi hittade hit. Riktigt snyggt garage och layouten är mer eller mindre precis det vi tänkt oss, enda skillnaden är att vi vill ha ett garage med brutet tak så det matchar vårt hus från sekelskiftet.
Vi bor i Rimforsa och undrar vilka ni anlitade för bygget? Byggde ni något själva eller lade ni ut hela bygget? Hur mycket landade slutnotan ungefär på?

Hälsningar
Cara

Svar: Hej! Vad roligt att ni hittade hit! Det har varit två olika byggfirmor som byggt det, då den första som gjorde stomme, väggar, tak osv. tyvärr inte finns kvar längre. Den andra firman som färdigställde snickerierna hette VBK Bygg och entreprenad, en liten lokal firma. Sen tog vi in elektriker, rörmokare osv separat. Vi lejde ut i princip allt förutom målningen som vi gjorde själva, och slutnotan hamnade någonstans runt 600 k inkl. badrum och kokvrå i lägenheten. Nu fick vi ett väldigt bra pris av första firman som även byggde vårt hus, då de offerter vi fick in från andra låg alla en bit över 700k. Sen har vi avjämning av garagegolvet kvar att göra också så helt färdigt är det inte heller än. Men vi är otroligt nöjda och på 10 år har byggnaden betalat av sig själv :)
huskarlsgarden.blogg.se

2 Cara:

skriven

Hej igen, tack för svaret. Prislappen är ungefär vad vi har gissat att det kommer kosta att bygga allt så helt fel ute var vi inte :). Måste återigen säga att ert bygge är riktigt fint och inspirerande :). Vi sitter och tittar på era bilder flera gånger i veckan för inspiration :).
Tack för att ni tog er tid till att göra denna blogg för utan den hade vi varit lite lost ☺.


Svar: Så lite så, lycka till! :)
huskarlsgarden.blogg.se

Kommentera här: