1

Sovrummet

Äntligen har vi fått upp gardiner i sovrummet, nu är det inte så kalt längre :)
Gardiner från Boel & Jan, gardinstång Vega i mässing.
Nä, jag brukar inte stryka våra sänglakan ;)
Klädkammaren till vänster.
Man glömmer lätt bort det fina golvet, när man vant sig...
Nu saknas bara taklampa, sänglampor och lite tavlor till väggarna. Tavlorna vill vi ha lite mörkare träramar på för att bryta av mot allt vitt. Egentligen hade ju antika träbyråer också passat bättre än dessa vita från IKEA, men då gamla byrålådor kan vara så himla tröga och jobbiga att hålla på med varje dag så prioriterade vi smidigheten med dessa. Lamporna får gärna gå i klassisk stil med mässingsdetaljer, men de riktigt stilrena får man ju betala en slant för... Lampan nedan från Cederström kostar 2463 kr/st på sekelskifte.se, så det blir ju lite pengar när man behöver två.
Det här med inredningen kommer få ta sin tid. Vi köper något lite då och då när det finns utrymme i budgeten, och det är faktiskt rätt trevligt att ta det lite "pö om pö" då vi inte behöver stressa fram några val. Och varje gång det kommer något nytt så njuter man lite extra av det. En fördel med att ha en äldre stil på huset är att man också kan hitta mycket roligt på loppisar och antikaffärer, men tyvärr tycker jag det är svårt att hitta "kvalitets"-loppisar här i trakterna. De flesta säljer mest krimskrams och när det väl finns något finare så kostar det skjortan. Men det är ändå kul att gå runt och titta :)
I helgen får vi hissgardinerna till köket och tvättstugan också, ska bli jättespännande att se hur det blir! Vi var även iväg hos en tapetserare igår för att ta in offert på draperingar till alla fönstren i vardagsrummet/matsalen. Det är så otroligt vackert och skulle lyfta dessa rum enormt mycket, men då det lär landa runt 3500 kr/fönster för billigaste tyget och vi har 6 fönster så känner jag nog att vi får skjuta även det på framtiden lite. Vi ska nog försöka få in offert från någon mer men det är nog bara att acceptera att det är ungefär där det ligger när ett proffs ska göra det.
Bild ovan från min fd arbetsplats där jag föll för dessa draperade gardiner, som sedan visade sig vara gjorda av tapetseraren vi besökte!

Kommentarer:

1 Sofie Alvarsson:

skriven

Det var jättelänge sedan jag läste på er blogg. Vad kul att se hur det ser ut inne och ute hos er nu. Jag läste inlägget om trädgårdsplaneringen. Jag fasar för när det är dags för oss att börja göra något åt vår trädgård. Varken Ulf eller jag är intresserade av trädgårdsarbete. Jag tänker mig just nu stora trädäck och några krukor med växter i. Vi får se hur det blir. Även om jag håller med dig om att den inställningen kanske inte är den smartaste. Lycka till! Hls Sofie

Svar: Med er naturtomt tror jag det blir alldeles utmärkt att inte göra för mycket. Det är lite annat när man byggt hus på en leråker... :) Är inne med jämna mellanrum och tittar på er blogg och det blir verkligen superfint!
huskarlsgarden.blogg.se

Kommentera här: